Jaké jsou vaše nejoblíbenější filmy? Část první

To nejlepší z HBO GO
Jaké jsou vaše nejoblíbenější filmy? Část první
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden naše putování HBO GO a HBO Max skončilo
  • Dnes a příští týden se podíváme, jak jste hlasovali v našich anketách

Minulý týden jsme se rozloučili se streamovacími platformami HBO GO a HBO Max. Představili jsme vám naše výběry oblíbených filmů. Nesmíme se ale zapomenout podívat na to, jak jste hlasovali v anketách. Dnes se podíváme, jaké jsou vaše oblíbené filmy ze streamovací platformy HBO GO.

Filmové klasiky, které neomrzí

Na začátku jsme se podívali na klasiky, které zná každý. Filmy, které známe od dětství. I přesto se na ně rádi podíváme znovu a znovu. Snažili jsme se vybrat tak, aby každý našel svůj oblíbený. A vypadá to, že jsme se trefili do výběru většině z vás, protože o první místo se dělí hned tři filmy – Titanic, Den nezávislosti a Dannyho parťáci.

Hezky Česky

U českých snímků jsme se zastavili na delší dobu. Česká tvorba je obsáhlá a každý divák si přijde na své. Navíc HBO GO nabízelo nepřeberné množství českých filmů. Nejdříve jsme se podívali na české komedie, poté na české pohádky, romantické filmy, dokumenty a celé putování jsme zakončili žánrem komediální drama, které je mezi českými tvůrci velmi oblíbené.

Jako nejlepší českou komedii jste zvolili Báječná léta pod psa. Nejlepší českou pohádkou je podle vás Princezna zakletá v čase. Romantický snímek u čtenářů vyhrály Bobule. Na celé čáře vyhrál dokument V síti a nejlepší české drama je Občanský průkaz.

Vánoce jsou za rohem

Během celého prosince jsme pro vás vybírali ty nejlepší vánoční příběhy. Podívali jsme se na klasické hrané i animované pohádky, komedie a další filmy, které se vám vybaví, když si vzpomenete na vánoční čas.

Náš výběr zahrnoval jak české, tak zahraniční příběhy. Vy jste ale dali přednost české klasice. První hlasování jste vybrali jako nejlepší vánoční příběh, který k Vánocům neodmyslitelně patří – Pelíšky. Jako nejlepší kouzelný pohádkový příběh jste vybrali Anděl Páně.

Holčičí filmy

Můj oblíbený díl, který je věnován ženám. Pánové prominou, ale občas potřebuje každá žena slyšet, že je silná a zvládne cokoli. Vaším nejoblíbenějším filmem je Ďábel nosí Pradu.

Superhrdinů není nikdy dost – DC speciál

Při našem putování jsme nemohli zapomenout na superhrdiny z nejrůznějších světů. Nejdříve jsme se zaměřili na superhrdiny DC. Nejoblíbenějším hrdinou ze světa DC je podle vás Wonder Woman.

Jaký je váš oblíbený kouzelný svět?

Podívali jsme se také do dvou nejznámějších kouzelných světů. Do Bradavic a Středozemě. Sice bylo hlasování velice těsné, ale zvítězila Středozem, konkrétně příběhy Pána prstenů.

Superhrdinů není nikdy dost – Marvel speciál

Po DC jsme se podívali také na superhrdiny Marvelu. Nebylo těžké pro vás vybrat alespoň tři, HBO GO jich ve své nabídce více ani nemělo. Zde bylo vítězství opět zcela jasné. Váš oblíbenec je Deadpool.

Vesmírné putování a nejen to

HBO GO má také zajímavý výběr sci-fi filmů. Měli jsme možnost se podívat do doposud neprozkoumaných částí vesmírů a nejen to. Vy jste dali přednost klasice, snímku Den nezávislosti.

Animáky nejen pro děti

Ukažte mi někoho, kdo nemá rád animované pohádky. Velká filmová studia při jejich vytváření myslí i na dospělé a díky tomu se při jejich sledování pobaví úplně všichni. HBO GO nabízí velkou spoustu animáků a my jsme se snažili pro vás vybrat ty nejlepší. Nejdříve jsme se podívali na pohádky Disney a poté na ty, ve kterých účinkují hlavně zvířata. Nejoblíbenější Disney pohádka jsou podle vás Úžasňákovi a nejvíce máte rádi klauny očkaté – Hledá se Nemo.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze