Jak na Nový rok, tak po celý rok

To nejlepší z Netflixu
Jak na Nový rok, tak po celý rok
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Vánoce jsou za námi, ale za pár dnů je zde Silvestr a Nový rok
  • Právě k této příležitosti jsme si pro vás připravili výběr filmů, které se k těmto dnům hodí

Vánoce jsou za námi, ale tím svátky nekončí. Za pár dnů budeme oslavovat Nový rok a k tomu neodmyslitelně patří naši nejbližší a zábava. Dnes jsme pro vás vybrali filmy, u kterých se budete bavit.

Šťastný nový rok

Česká komedie, kterou natočil Jakub Kroner. Scénář napsala Adriana Kronerová. Ve filmu hraje mnoho českých i slovenských hvězd, například Táňa Pauhofová, Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Emília Vášáryová, Jiří Bartoška a další. Premiéra proběhla 26. prosince 2019.

Hana na vlastní oči zjistí, že ji její manžel podvádí. Je z toho hrozně smutná a její kamarádky se rozhodnou, že ji vezmou po Vánocích na dovolenou do Tater, aby se trochu rozptýlila. Do hotelu také přijíždí i další rodiny. Osudy všech žen se začínají na dovolené měnit. Jako by jejich Vánoce byly magické. Čeká je nová seznámení i shledání po letech.

Zajímavosti

  • Příběh se odehrává v Grand Hotelu Kempinski ve Vysokých Tatrách.
  • Čtveřice hereček Zuzana Norisová, Táňa Pauhofová, Antónia Lišková a Gabriela Marcinková si už jednou zahrála kamarádky, ve filmu Milenky.

Povedená česká komedie, u které si odpočinete i se pobavíte. Herecké obsazení se tvůrcům povedlo. Velmi se mi líbil příběh znovu nalezené lásky. Nesmím zapomenout ani na velmi krásné prostředí, ve kterém se snímek natáčel.

Matky na tahu o Vánocích (A Bad Moms Christmas)

Americká vánoční komedie, kterou napsali i režírovali Jon Lucas a Scott Moore. Jedná se pokračování filmu Matky na tahu z roku 2016. V hlavních rolích se opět představily Mila Kunis, Kristen Bell a Kathryn Hahn. Film měl mít původně premiéru 3. listopadu 2017. Nakonec ale premiéra proběhla o dva dny dříve – 1. listopadu 2017. Vydání bylo o dva dny posunuto, aby snímek nevyšel ve stejný den jako Thor: Ragnarok. V roce 2019 tvůrci informovali o natáčení pokračování.

Matky Amy, Kiki a Carla se rozhodly si Vánoce udělat po svém. Žádný stres, nákupy v přeplněných obchodech nebo pečení cukroví. To ale ještě netuší, že jim jejich vánoční pohodu překazí jejich vlastní matky.

Zajímavosti

  • Celý název filmu se poprvé objeví až po zhlédnutí.
  • Mezi premiérou snímku Matky na tahu a jeho pokračováním uběhl pouhý rok a tři měsíce.

Sice se film nese ve stejném duchu jako první díl, za mě jsou ale Matky na tahu o Vánocích už trochu moc. Trochu moc vulgární, trochu moc přehrávané. Chápu, že je to legrace a diváci nemohou brát celé téma až příliš vážně. Já ale u tohoto snímku zastávám názor, že jeden film bohatě stačí a pokračování může spíše uškodit. Abych ale nebyla pouze kritická, kladně hodnotím herecké obsazení.

Pařba ve Vegas (The Hangover)

Pařba ve Vegas je americká komedie, kterou režíroval a podílel se na scénáři Todd Phillips. Společně s ním snímek napsali Jon Lucas, Scott Moore a Jeremy Garelick. Hlavní role ztvárnili Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha a Heather Graham. Snímek získal Zlatý glóbus a byl velmi dobře přijat kritiky. Premiéra proběhla 5. července 2009. Todd Phillips natočil pokračování, která se jmenují Pařba v Bangkoku a Pařba na třetí.

Doug se svými nejlepšími přáteli odjíždí do Las Vegas na rozlučku se svobodou. To ale netuší, že na tuto jízdu v životě nezapomenou nebo si spíše ani nevzpomenou, co dělali. Hotelový pokoj je ráno po party v hrozném stavu, a to není všechno. Doug zmizel a oni se snaží postupně zjistit, co se stalo a Douga najít, aby se mohli vrátit včas zpět do Los Angeles na jeho svatbu.

Zajímavosti

  • Natáčení filmu trvalo pouhých 15 dnů.
  • Ed Helms, který hraje Stua, nepřišel během natáčení o zub, ani mu nebyl zakryt žádnými efekty. Zub nemá ani ve skutečnosti, a to se tvůrcům hodilo. Takže si umělou náhradu na natáčení pouze vyndal.

Tento snímek je spíše pánská záležitost. Věřím, že mnoho ženám se humor, některé scény ani množství vypitého alkoholu nebudou zamlouvat. Podle hodnocení kritiků a diváků se ale jedná o jednu z nejlepších komedií za poslední roky. A i když se ve filmu jedná o rozlučku se svobodou, věřím, že v podobném duchu se nesou silvestrovské oslavy mnohých z nás.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze