Jaké jsou vaše nejoblíbenější filmy?

To nejlepší z Netflixu
Jaké jsou vaše nejoblíbenější filmy?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden naše putování Netflixem skončilo
  • Pojďme se podívat, jak jste hlasovali v anketách

Minulý týden jsme se rozloučili s Netflixem. Představili jsme vám naše výběry oblíbených filmů. Nesmíme se ale zapomenout podívat, jak jste hlasovali v anketách.

Filmové klasiky, které neomrzí

Na začátku jsme se podívali na klasiky, které zná každý. Filmy, které známe od dětství. I přesto se na ně rádi podíváme znovu a znovu. Snažili jsme se vybrat tak, aby každý našel svůj oblíbený. A i když náš favorit byl úplně jiný, vy jste si jako nejoblíbenější film vybrali Indiana Jonese.

Hezky Česky

Na tři týdny jsme se zastavili v Česku. Nejdříve jsme se podívali na české komedie, pak na romantické české filmy a nakonec na české pohádky. Mezi komedie jsme zařadili filmy, které přináší i malé drama, vyvolají emoce a možná zanechají v hlavě i malou myšlenku. Romantické filmy nás nejen přivedly do rozpaků, ale také jsme se u nich mohli od srdce zasmát. A české pohádky snad nemusíme více komentovat. Kdo umí lépe točit hrané pohádky než Češi?

Jako nejlepší českou komedii jste jasně zvolili Pelíšky. Romantický film v hlasování vyhrály Ženy v běhu a nejoblíbenější českou pohádkou z výběru je Anděl páně.

Holčičí filmy

Můj oblíbený díl, který je věnován ženám. Pánové prominou, ale občas potřebuje každá žena slyšet, že je silná a zvládne cokoli. Jednomyslně vyhrál Deník Bridget Jonesové.

Zpěvačky a zpěváci, kteří nás nechali nahlédnout do svého soukromí

Během našeho putování Netflixem jsme nahlédli i do soukromí slavných zpěváků a zpěvaček. Díky Netflixu máte jedinečnou příležitost zjistit, že slavní nežijí životy jako na růžovém obláčku, jak si mnoho lidí myslí. Dokumenty o zpěvácích vás bavili. O první místo se dělí Taylor Swift: Miss Americana a Michael Jackson: This Is It.

Pojďme tančit

Netflix nabízí i mnoho tanečních filmů a my na ně samozřejmě nezapomněli. Aby si každý přišel na ten svůj, udělali jsme průřez několika desetiletími. Jde vidět, že vás taneční filmy baví. Ovšem lépe si vedly ty starší. První místo získal snímek Mamma Mia.

Bojíte se rádi?

Horory buď milujete, nebo nenávidíte. Přiznám se, že můj šálek čaje to není, ale čas od času se nechám přemluvit. Naši čtenáři očividně horory milují a nejvíce Insidious 2.

Filmy, které vám nedají spát

V napětí jsme ještě chvíli zůstali. Další týden jsme se podívali na thrillery. A rozhodně to nebyly filmy, u kterých by se někdo nudil. Divák musí být v pozoru, aby mu neunikl žádný detail. Vítězným thrillerem se stal snímek Zmizení.

Nahlédněte do jiného světa

V dalším díle jsme se podívali na můj oblíbený žánr. Prozkoumali jsme nové světy díky sci-fi. Mohl by se některý z filmů stát realitou a naší blízkou budoucností, nebo je nemožné, aby se příběhy z filmového plátna přesunuly do normální světa? I zde se o prvenství dělí dva filmy – všemi známá klasika Muži v černém a nováček Láska a roboti.

Animáky nejen pro děti

Ukažte mi někoho, kdo nemá rád animované pohádky. Velká filmová studia při jejich vytváření myslí i na dospělé a díky tomu se při jejich sledování pobaví úplně všichni. Netflix nabízí velkou spoustu animáků a my jsme se snažili pro vás vybrat ty nejlepší z dob minulých i současných. Sice animák Já, padouch o první místo bojoval, nakonec ale zvítězil snímek Jak vycvičit draka.

Trocha romantiky ještě přece nikoho nezabila

Láska a romantika k jaru a létu neodmyslitelně patří. A proto jsme se poslední květnový týden podívali na zamilované filmy. Opět jsme se snažili vybrat staré klasiky i úplné novinky z produkce Netflixu. K našemu překvapení jste jako nejlepší romantický film vybrali Všem klukům, které jsem milovala.

Oscarové filmy

Netflix má v nabídce i ty nejlepší z nejlepších. Filmy, které dostaly nejvýznamnější cenu ze všech – Academy Awards, známou jako Oscar. A není divu, jsou velmi oblíbené mezi diváky i kritiky. Vítězství bylo zcela jednoznačné. Nejoblíbenějším filmem se stal snímek Zachraňte vojína Ryana.

Pojďme zachránit naši planetu... a nejen ji

Nezapomněli jsme ani na dokumenty, kterých nabízí Netflix opravdu mnoho. My jsme se zaměřili na naši planetu a zdraví, protože když se nad tím zamyslíte, tak to vlastně spolu úzce souvisí. Díky Netflixu má o stavu naší planety a životním prostředí důležité informace mnohem více lidí. V další várce dokumentů jste zvolili nejlepším snímkem kousek Davida Attenborougha: Život na naší planetě.

Hudební filmy

Podívali jsme se na taneční filmy, tak se přeci musíme podívat i na muzikály. Občas je přece fajn poslechnout si písničky a u toho se podívat i na milý příběh. A vítězem se stává Eurovize: Příběh skupiny Fire Saga.

Superhrdinů není nikdy dost

Marvel a DC Comics vládnou světu. Fanoušci oblíbené superhrdiny zbožňují. Ani my nejsme výjimkou. Podívali jsme se i na výběr Netflixu, který by mohl být víc obsáhlý. Byl to velký boj, ale s naprostou převahou zvítězil Spider-Man: Daleko od domova.

Oslavujeme Pride. Měsíc hrdosti

S přicházejícím létem jsme nemohli zapomenout ani na festival Prague Pride, který oslavuje hrdost LGBTQ komunity. A právě proto jsme se podívali na filmy v tomto žánru. Tentokrát jste nejvíce hlasovali pro film Kluci z party.

Best of Česko II.

Stejně jako seriály, i putování s filmy jsme zakončili těmi nejoblíbenějšími u českých diváků. A nejoblíbenějším filmem našich čtenářů se stali Mimoni.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze